Луната е в Скорпион-Какво вещае-Очакване на дълбока промяна

ЛУНА В СКОРПИОН

/oт 10.10.2018г., 07:09ч. до 12.10.2018г., 12:53ч./

1ва ФАЗА, ТЪМНИ ДНИ-СЪВПАД-НОВОЛУНИЕ/
30ти, 1ви и 2ри ЛУННИ ДНИ/

БЕЗ КУРС – на 12.10.2018г.
от 02:12ч. до 12:53ч./

ЕНЕРГИЙНО ВЛИЯНИЕ НА Луната в Скорпион:

Намираме се в самия старт на новия Лунен месец, под енергетиката на изгряваща Луна в знак Скорпион. Трябва да сме наясно, че този дълбок фиксиран воден знак е изключително активен през месеците октомври и ноември.

И най-вече това влияние на дълбока промяна, породено от знака на трансформацията и работата с нашия дълбок вътрешен свят, се затвърждава от ретроградната фаза на

Венера, която се намира там. Т.е. Венера е в процес на завършване на своя цикъл, приближаваща се към Слънцето, когато ден след Пълнолунието на 26-ти октомври ще направят своя съвпад, което е и начало на техния нов хелиакален цикъл.

И какво означава това? Това ни показва, че въпреки че се намираме в самото начало на Лунния месец, това по-скоро ще бъде период на завършване за нас, в който ние ще получим огромния шанс да работим с нашите най-скрити страни от живота ни – било то дадени ситуации, черти на характера, мисловни модели, взаимоотношения с хора.

Именно в дните на Луна в Скорпион, с изгрева на Луната за първи път след “тъмните дни”, всички задачи и възможности на периода за нас ще започнат да се разкриват и да се реализират на външно ниво. И най-вече това е работа с миналото, завършване на непродуктивни връзки, преосмисляне на дадени ситуации, възможност за дълбока промяна и трансформация, работа с ревността, с обсебването, със завистта и злобата, с вътрешните страхове и като цяло с тъмната страна от нашия дълбок вътрешен свят.

Определено всякакви тайни и скрити ситуации е възможно да излязат на светло, определено нуждата да работим с нашата психика и дълбок ментален и емоционален свят ще излязат на повърхността.

И с влизането на Луната в знак Скорпион сутринта на 10 октомври, сряда тя прави точен съвпад с Меркурий в опозиция с Уран. Това показва изключително силен мисловен заряд, както и нуждата от промяна, движение и рязко обръщане на дадена ситуация. В този момент можем да вземем важни за нас решения или да достигнем до отговорите на някои въпроси относно сложни ситуации в живота ни. Промяната е във въздуха и на всеки от нас малко или много това му е ясно! Сега са идеални дни за вземане на решения и направата на първата крачка към тази промяна. Най-вече, както казахме – към приключване, към освобождение и разчистване на вътрешния ни свят. Което сега успешно можем да стартираме на първо място на ментално ниво, след което и на физическо. Защото ние знаем, че с мислите си пораждаме случващото се в живота ни, а те така или иначе ще бъдат доста активни в този момент.

И от гледна точка на Ретроградна Венера и образуващия се квадрат между нея и Марс – най-вече ще ни вълнува темата за взаимоотношенията, за намирането на партньор, за приключване на неработещи връзки и за създаване на едни плодотворни отношения в живота ни. Както и темата за парите или ресурса, чрез който до голяма степен бихме могли да постигнем желанията си.

На 11 октомври 2018г., четвъртък сме под енергетиката на 1-ви лунен ден и точната квадратура на Венера с Марс, което отново ни показва, че именно в тази проблематика, за която говорехме по-горе, ще се завърти целия Лунен месец. Определено водещите теми ще са – взаимоотношения, любов, раздяла, намиране на партньор, както и темата за парите и ресурсите въобще, с които разполагаме – материални и нематериални, най-вече за да достигаме до нашите желания.

От днес всеки би могъл да пристъпи към реализация на своите цели, най-вече по отношение трансформация на гореописаните сфери в живота си. Но казаното за вчерашния ден (да не прибързваме!) важи и за днес, дори с още по-голяма сила, поради точния аспект на Луната с Нептун. Какво може да ни донесе това на фона на останалите астро фактори? Риск от това да се заблудим, да вземем грешните решения или до невъзможността въобще да преценим дадена ситуация, до желание да избягаме от проблемите, да потънем в света на мечтите и илюзиите, до риска да се излъжем в мнението си или да бъдем излъгани. До голяма степен зависи как нептуновия принцип е застъпен в личната ни натална карта.

От гледна точка на това, че все пак аспектът е положителен – можем да очакваме засилване на интуицията, виждане зад скритото, научаване на някаква тайна, способност за намиране на голямата любов, възможност да усетим дълбокия вътрешен свят на човека срещу нас, желание да помогнем и да бъдем съпричастни с болката на другия, както и желание в другите да бъдат състрадателни към нас. Това е и много силен творчески аспект. За хора, занимаващи се с изкуство, може да даде вдъхновение и много интересни нови идеи, които да реализират в течение на месеца!

В същия ден Луната образува аспект и с Плутон, което така или иначе ще държи вниманието ни към разрешаване на най-наболелите ни проблеми и малко или много няма да ни позволи да се откъснем от реалността.

На 12 октомври, петък в малките часове Луната прави съвпад с Юпитер – планетата на голямото щастие. И доколкото тя все още се вижда и ни дава своята енергетика на материално ниво, в последните дни преди да напусне знак Скорпион, тук отново ще имаме възможността да обмислим и да работим с нашите най-големи вътрешни страхове, с нашите дълбоки нужди и потребности или с качествата, които не ни позволяват да се развиваме. Всички вътрешни прояви като страх, неувереност в себе си, ревност, обсебване на партньора, изпадане в крайности, можем да осмислим и преодолеем сега, с оглед излизането на Луната “без курс”, а и на мажорния аспект, който Слънцето ще направи с Плутон.

До 13ч. можем да работим с вътрешния си дълбок свят и най-вече да получим възможността да го подредим поради положителния аспект на Меркурий към Сатурн. Дните са идеални за стартиране на новия Лунен месец, чиято задача е най-вече изчистване, вътрешна трансформация, както и външна, разбира се, и дълбоко препрограмиране на нашите мисловни модели, които ни водят през света. Успех!

Be the first to comment on "Луната е в Скорпион-Какво вещае-Очакване на дълбока промяна"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*