Пих вода с мед и лимон цяла година. И ето какво се случи

Историята на своята удивителна трансформация разказва Кристал Дейвис:

Преди година се разболях тежко от грип, а лекарствата от аптеката не се оказаха особенo полезни. Тогава моята съпруга ме посъветва сутрин да пия топла водa с мед и лимон.

Разбира се, реагирах на тази препоръка скептично. Но все пак опитах. Грипът се предаде, а топлата напитка ми допадна много.

И започнах да я пия всеки ден. Тази традиция продължи една година, а през това време тялото ми се преобрази напълно по неочакван начин. Ето какво се промени:

1. Вече година не съм боледувал от настинки. И повече не ме тревожат болки в стомаха.

Трябва да кажа, че никога не съм вярвал в силата на народната медицина. Бях роб на аптеките. Болеше ме стомаха – пиех хапчета. Измъчва ме хронична умора? Пиех витамини в таблетки. Е, схванахте.

Но тази година дори не кихнах, а главоболията останаха в миналото. Сега взимам мед и лимон навсякъде, където отида. Пия тази напитка даже в хотелите.

2. Вече не пия кафе сутрин. И много лесно се пробуждам.

Моят лимонено-меден коктейл ме избави от зависимостта към кафето. А заедно с него и от главоболието. Сега имам много повече енергия през целия ден. Спя добре и се усмихвам сутрин.

По-рано, за да отворя очите си, ми трябваше поне един час. Вече не се дразня на близките си сутрин. Строго поглeднато, въобще съм забравил кога за последен път се чувствах напрегнат в първата половина на деня.

3. Хората покрай мен станаха по-здрави. И това е най-голямата ми награда.

Убедих своето семейство да последват примера ми. Така за последната година грипът и другите зимни неприятности подминаха не само мен, но моята съпруга и двете ми деца. Не знам как работи магическата отвара, но тя работи.

Моята рецепта.

Обикновено за чаша от напитката изстисквам половинка лимон и добавям една чаена лъжичка суров пчелен мед. И всичко това слагам в преварена вода. Пия я веднага след събуждане всяка сутрин.

Веднага трябва да кажа, че вкусът на този коктейл всеки ден може да бъде много различен: всичко зависи от лимона и меда, който добавяте. Понякога този коктейл се получава кисел, друг път доста сладък.

Как работи?

Забих се в медицинските сайтове, за да разбера каква е работата. И разбрах няколко важни неща. Тази напитка ви предпазва от инфекции на пикочните пътища. Лимонът и медът стимулират вашата храносмилателна система, а също така хидратира (овлажнява) дебелото черво. Резулtатът е едно отлично средство срещу запек и цистит. Напитката е диуретик и лекарите казват, че е в състояние напълно да ви предпази от проблеми с пикочните пътища.

Подобрява храносмилането

Всяка част от тази напитка помага на храносмилателната ви система. Лимонът помага на черния дроб да произвежда повече жлъчка. Така продуктите се обработват по-добре, а вие получавате повече хранителни вещества.

Медът

Медът има силни антибактериални свойства и така отлично ви предпазва от всякакви инфекции. Той също кара стомаха да произвежда повече сокове, които позволявават на тялото да елиминира токсините по-ефективно. Поради тази причина, по-лесно контролирате теглото си.

Кара те да сияеш от здраве и красота

Лимонът осигурява много ползи за кожата, а също помага за пречистването на кръвта. Водата стимулира производството на колаген, който е много полезен за кожата.

По принцип ви го препоръчвам. А и е вкусно. Просто пробвайте.

Be the first to comment on "Пих вода с мед и лимон цяла година. И ето какво се случи"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*