Потресаващата история на тази бегълка от Северна Корея трогна всички

Във време, в което светът е едно глобално село и и сме затрупани от информация и възможности за комуникация с хора от всяко кътче на земята, Северна Корея е абсолютно изключение на това. Най-често новините от тази страна, които попадат в обсега на световните информационни агенции, са свързани с проявите на диктатора Ким Чен-ун и опитите му с ядрени оръжия.

Но какво можем да кажем за всекидневния живот на обикновените хора в Северна Корея
През последните дни едно видео предизвика вълна от емоции и коментари в социалните мрежи. Поводът е разказът на младо момиче, избягало от режима на Ким Чен-ун.

Йонми Парк (Yeonmi Park) сподели историята си по време на срещата на Световните тийн лидери.

На 9-годишна възраст Йонми става свидетел на екзекуцията на майката на неин близък приятел. Нейното провинение било, че гледала холивудски филми. След като тя и семейството ѝ избягали от Северна Корея, бащата на Йонми починал в Китай. Тогава тя била на 14 г.
„Трябваше да го погреба тайно в 3 ч. сутринта. Не можех дори да плача, защото се страхувах, че ще ме върнат в Северна Корея“, разказва през сълзи момичето.
Но това не е най-страшното, което е сполетяло Йонми. В деня, в който избягала от Северна Корея, тя станала свидетел как китайски агент изнасилва нейната майка.
Йеонми и близките ѝ избягали през пустинята Гоби.
„Упътвахме се с помощта на компас. Когато той спря да работи, следваме звездите…звездите към свободата“, споделя Йонми.
През Гоби те стигнали до Монголия. „Въоръжени с ножове, бяхме готови да се убием, ако трябваше да се върнем в Северна Корея“.
Със своята история, Йонми Парк остави публиката, обляна в сълзи.
Тя отправи призив към хората да се интересуват повече от съдбата на хилядите севернокорейци, изгубили свободата си.

Източник: vesti.bg

Be the first to comment on "Потресаващата история на тази бегълка от Северна Корея трогна всички"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*