Прескача ви сърцето или ви пробожда в гърдите? Ето това лекарство на 800 години ще ви реши проблема

С напредването на годините сърцето се претоварва повече и често изпитваме болки в областта на най-важния орган. Понякога чувстваме и бодежи, които сериозно притесняват много хора. В подобни случаи е важно да се обърнем към специалист кардиолог и да следваме съветите му. Това обаче в никакъв случай не ни пречи да погледнем и към народната медицина, където има много полезни съвети за подобряването на работата на сърцето. Един от тях е на повече от 800 години, а негов автор е прочутата монахиня Хилдегард фон Бинген. Тя остава в историята като абатиса, монахиня, мистик, писател и композитор. Заради големите й заслуги преди 5 година немкинята беше канонизирана от папа Бенедикт XVI.

За разлика от много лековити отвари, които имат не особено приятен вкус, тази на Хилдегард фон Бинген е истински еликсир.

Това е така, защото в основата й е качествено вино. Ето и рецептата. Необходими продукти: 1 литър качествено домашно червено или бяло вино; 10 пресни стъбла магданоз (без корен); 2 супени лъжици винен оцет; 300 грама натурален пчелен мед. Начин на приготвяне: Поставете в тенджера виното, магданоза и оцета и оставете сместа да поври за около 10 минути на слаб огън. Добавете пчелния мед и варете още 4-5 минути, като разбърквате сместа до пълното разтваряне на меда. Прецедете топлото вино и още докато е горещо го прехвърлете в стъклена бутилка със запушалка. Пийте по 1 кафена чашка вечер преди хранене.
Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Be the first to comment on "Прескача ви сърцето или ви пробожда в гърдите? Ето това лекарство на 800 години ще ви реши проблема"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*