Само разтворете във вода и премахнете киселини, болки в гърлото, спазми, хълцане…

Разберете какви полезни действия има този природен еликсир за здавето и как да го използвате в различни ситуации. Става дума за ябълков оцет, чието прилагане е доста популярно в последно време. Спазми в стомаха: Ако причина за стомашното разстройство е бактериална инфекция, ябълковият оцет ще ви помогне благодарение на своите антибактериални свойства. Този оцет съдържа пектин, който ще успокои коремните спазми. Разтворете 2 супени лъжици в топла вода и изпийте течността, когато почувствате болка.

рещу хълцане : Изпийте една супена лъжица ябълков оцет. Киселината ще спре хълцането.
Проблеми с храносмилането: Преди хранене изпийте следното народно лекарство: В чаша топла вода се разтварят лъжица мед и лъжица оцет. Пие се 30 мин. преди хранене.

Възпаление на гърлото: Щом усетите болки в гърлото веднага започнете да приемате оцет с цел да предотвратите по-нататъшното разпространение на инфекцията. Повечето бактерии не виреят в кисела среда. Правете гаргата с ябълков оцет на всеки час.
Липса на енергия, изтощение: Аминокиселините от ябълковия оцет действат като антидот. Оцетът съдържа калий и ензими, които ще премахнат умората и ще усетите прилив на енергия, веднага след като изпиете 2 супени лъжици оцет, разтворен в чаша топла вода.

Спазми в краката: Този стар народен лек си заслужава да го опитате: Разтворете една супена лъжица оцет и една супена лъжица мед в чаша топла вода и го изпийте преди лягане.
Избелване на зъбите: Сутринта правете гаргара с ябълков оцет, защото помага да се премахнат петната, а така също избелва зъбите и унищожава вредните бактерии в устната кухина. Предпазва и от кариес.

Be the first to comment on "Само разтворете във вода и премахнете киселини, болки в гърлото, спазми, хълцане…"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*