Свещените права и задължения на Нейно Величество Котката

Преди много, много години в Древен Египет котките са били почитани като богове. По всичко личи, че котките явно и до днес помнят това. Ето какви са правата и задълженията на животните с по девет живота:

1. Котката е длъжна да защитава стопанина си от стайните растения.

2. Котката е длъжна постоянно да поддържа човек във форма, да го кара постоянно да се движ из апартамента, събирайки химикали, моливи, чорапи и т.н.

3. Котката има право да държи писалката или молива със зъби, докато човек се опитва да пише.

4. Котката има право да извършва когато пожелае одит на хладилника, дори и ако човек не го иска. Ако той не иска, това означава, че той крие нещо там и затова трябва да бъде извършено разследване.

5. Котката е длъжна да следва модата. Ако сега на мода е DVD – системата, съвременната котка е длъжна да бъде в крак с времето и периодично да гледа в модерната апаратура, за да разбере какво се случва и защо.

6. Котката е длъжна да проверява на всеки час през нощта да не би под завивките на стопанина не е пропълзяла някоя змия.

7. Kотката е длъжна често да се упражнява в случай, че неочаквано я поканят в някой цирк. За тази цел тя трябва периодично да организира акробатски скокове в различни помещения на дома, да скача върху пердетата и полилея, както и да прави всевъзможни други паркур изпълнения.

8. Котката трябва да напомня, че хората преди лягане рядко си мият ушите и носа, затова когато човекът тръгне да спи, котката трябва да “кацне” върху главата му и старателно да започне да си чисте ушите и носа.

9. Котката е длъжна да помага на стопанина при застилане на леглото, наблюдавайки внимателно да не би под чаршафите да има някакви предмети.

10. Котката трябва да напомня на човек, че от сън спомен няма, затова когато той тръгне да заспива, тя е длъжна да скача на корема му, или, още по-добре, направо на главата му.

11. Котката е длъжна да споделя с човека всичко, което има. Постояннo да дава част от козината си върху дрехите му или пода или пък да изхвърля половината храна от купичката си.

12. Котката е длъжна от време на време да осъществява мокро почистване на дома. За това е достатъчно да извади от кухненската мивка гъбата за чистене на съдовете и да я разнася из помещението, раздробявайки я на малки парченца за по-добро почистване.

13. Котката трябва да знае какво се крие във всички кутии и чанти. И лично да се увери доколко е удобно да се разположиш в тях.

Be the first to comment on "Свещените права и задължения на Нейно Величество Котката"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*